Átfogó panelfelújítási programot javasol a Jobbik

Belföld, 2021.02.09

Átfogó panelfelújítási program indítását szorgalmazta keddi online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A Jobbik elképzelése szerint minimális önrész mellett lehetne nyílászárót cserélni, lakást szigeteltetni vagy más felújítást végezni, majd a munkálatok eredményeként megtakarított energiaköltségből fizethetnék vissza a felvett összeg jelentős hányadát az érintettek.

Az ellenzéki politikus közölte: azoknak a millióknak szeretnének segíteni, akiknek nem előnyös a kormány - szerinte jellemzően a felső középosztálytól felfelé kedvező - lakástámogatási rendszere, és "akiknek nincsenek a kredenc alatt tízmilliói" újépítésű lakóparki otthonra.

Javaslatuk célcsoportjaként jelölte meg Z. Kárpát Dániel azt az egymilliónál több embert, aki a 700 ezer hazai panellakás valamelyikében él.

Hozzátette, a program - becsléseik szerint 200 milliárd forintos - induló költségét az általa "rettenetnek, őrületnek" és soha meg nem térülőnek nevezett Budapest-Belgrád vasútprojekt hazai önrészéből lehetne finanszírozni.

Z. Kárpát Dániel sürgette a lakáscélú előtakarékosság állami támogatásának visszaállítását is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!