Augusztus 20. - Rétvári: Európa akkor marad meg, ha őrzi függetlenségét és kultúráját

Belföld, 2019.08.19

Az elmúlt ezer év megtanított minket arra, hogy Magyarország és Európa akkor marad meg, ha megőrzi függetlenségét és keresztény kultúráját - monda Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn Pencen.

A Pest megyei településen a Szent István-napi kenyérszentelés alkalmából rendezett ünnepségen az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Szent István a legnagyobb dolgot tette meg, amit egy uralkodó megtehet a saját népéért: megvédte az ország függetlenségét egy olyan korban amikor magától értetődő lett volna a behódolás.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy az akkori Európában is a nagyhatalmak diktáltak, paktumok kötettek, országok szűntek meg és olvadtak be mindörökre más népekbe. Szent István király azonban a magyarokba vetett óriási hittel letette az önálló keresztény magyar állam alapjait.

Az államtitkár hangsúlyozta: a magyarság azóta is Európa szívében él és őrzi nemcsak magyarságát, hanem Európa határait és azokat az értékeket is, amelyek nélkül Európa nem létezhet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!