Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)

Belföld, 2019.07.16

    Budapest, 2019. július 16., kedd (OS) -

Az elmúlt hetekben nyolc párt és hét pártalapítvány élt a konzultációs lehetőséggel, és vett részt az Állami Számvevőszék által szervezett egyeztetésen. A DK, a Fidesz, a Jobbik, a KDNP, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd, valamint alapítványaik gazdálkodásért felelős szakemberei fogadták el az ÁSZ meghívását. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és pártalapítványa, valamint az MSZP pártalapítványa nem reagált az ÁSZ megkeresésére, nem éltek a konzultációs lehetőséggel.

Holman Magdolna, az Állami Számvevőszék főtitkára hangsúlyozta: alapvető jogállami érdek, hogy a nagymértékben közpénzekből gazdálkodó pártok és alapítványaik szabályszerűen, elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak az adófizetőktől és a támogatóiktól kapott pénzekkel. Hozzátette: az ÁSZ a vonatkozó és hatályos törvényi előírások alapján, a jogállam védelme érdekében végzi a nagymértékben közpénzekből gazdálkodó pártok és pártalapítványok ellenőrzését.

Az Állami Számvevőszék a pártok és pártalapítványok ellenőrzési tapasztalatai alapján kidolgozott kérdéssorral, a felajánlott konzultációs lehetőséggel, valamint a konzultációk alapján készülő önteszttel a költségvetési támogatásban részesült pártok és alapítványaik jövőbeli gazdálkodásának törvényességét támogatja.

Holman Magdolna
Főtitkár

Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!