Az árnyékolóhálók alkalmazásának előnyei

Belföld, 2020.07.15

Legyen szó családi házról, sorházról, nyaralóról vagy hétvégi házról, sokrétű felhasználhatósága miatt árnyékolóháló alkalmazására mindenhol szükség lehet.

Árnyékolóháló Az alábbiakból kiderül, miért lehet helye az Ön kertjében is!

Függőleges felhasználás esetén

A különféle árnyékolóhálók függőlegesen és vízszintesen kifeszítve is felszerelhetőek. Előbbi esetben a terasz korlátjára vagy kerítésre erősítve a háló sűrű szövésének köszönhetően elbújhat a kíváncsi tekintetek elől anélkül, hogy költséges kerítésépítésre pazarolná idejét és pénzét. Másik előnye, hogy felfogja a szálló por nagy részét, így különösen ideális forgalmasabb vagy aszfalttal nem borított utak mellé. Ezenkívül a kertekben is jó szolgálatot tehet, ha valamilyen kevésbé környezetébe illő tárgyat szeretne elrejteni vele.

A vízszintes felhasználás előnyei

A másik - vízszintes - felhasználási mód esetén a különböző árnyékolóhálók kifeszíthetők terasz, erkély, kocsibeálló vagy medence fölé egyaránt. A háló magasfokú árnyékolásának köszönhetően véd a káros napsugarak és a hő ellen is, így alatta kellemes, szellős klíma biztosítható. A háló szövése lehetővé teszi a szellőzést, viszont a nagyobb széllökésekkel szemben védelmet is nyújt. Jó megoldás lehet veteményeskert fölé kifeszíteni, hiszen megóvja az arra érzékeny növényeket a kiégéstől, valamint alatta csökken a hőingadozás mértéke, a páratartalom pedig magasabb szinten tartható. Ezenkívül védelmet nyújt a termésekre ácsingozó madarak és egy esetleges jégveréssel szemben is.

Kialakítása

Az árnyékolóhálók igény szerint 150, 180 és 200 centiméteres magasságban kaphatók, így teraszra és kerítésre egyaránt alkalmasak lehetnek. Erős szövésük ellenáll a szélnek, és méretre vágás esetén sem bomlik fel, amely az egyszerű rögzítést is lehetővé teszi. Időtállóságukat az UV-stabilizátoros bevonatuk biztosítja, így a tűző napsütés sem kezdi ki őket, ezáltal hosszú évekig használhatók maradnak. A hálók környezetbe simuló zöld és barna, valamint a nagyobb hővisszaverést lehetővé tevő szürke kivitelben készülnek, így bárki megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő típust.  

Megállapítható tehát, hogy napjaink egyre melegebb és szélsőségesebb időjárása közepette egyre inkább szükségessé válik a különböző természeti elemekkel szembeni hatékony védelem, amelynek egyik fontos és sokoldalú eszköze lehet az árnyékolóháló felszerelése.  

Amennyiben felkeltette érdeklődését a termék, a VasMuszakiBolt.hu webáruházban a különböző színű és magasságú árnyékolók széles kínálatából válogathat, amelyet igény szerint méretre is vágnak Önnek.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!