Az Autisták Országos Szövetsége közleménye (2. rész)

Belföld, 2018.12.04

    Budapest, 2018. december 4., kedd (OS) -

2015-ben autista személyekből ASD munkacsoport alakul az AOSZ támogatásával, majd 2017-ben az AOSZ közgyűlése autista alelnököt választ a szervezet elnökségébe.

2018-ban a Szövetség egy autista fiatal kezdeményezésére megalapította és először adta át a Senpai díjat.

Az AOSZ mára közel 100 tagszervezetet tömörítő, országos ernyőszervezetté nőtte ki magát. A közhasznú civil szervezet fő tevékenysége az érdekvédelem és érdekképviselet, megbízható és tudományosan alátámasztott szakszerű információk terjesztése, azon alapuló szülősegítés, országos közösség építése és támogatása, rendezvények, képzések, tréningek szervezése, tájékoztató kiadványok, folyóirat, hírlevél kiadása, az autizmussal kapcsolatos korszerű, tudományos evidenciákon alapuló ismeretek terjesztése.

Az AOSZ jelenleg az európai uniós forrásból megvalósuló "DATA - Digitális Autonómia-Támogatás az Autizmus spektrumon" című projektben, autizmusban érintett személyek életvitelét támogató mobil alkalmazás és szolgáltatás fejlesztésén dolgozik az ELTE autizmus munkacsoportjával közösen.

Az AOSZ mai eredményei nem jöhettek volna létre a szervezetben korábban dolgozó szülők, szakemberek felbecsülhetetlen értékű munkája nélkül.

Az Autisták Országos Szövetségéről (www.aosz.hu)
Adószám: 19025915-1-41
Facebook oldal: https://www.facebook.com/minden100

További információ:
Kővári Edit
Mobil: + 36 20 255 6919
Email: [email protected]


Kiadó: Autisták Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!