Az automatáknál is elérhető a percalapú parkolás Szegeden

Belföld, 2020.02.28

Az országban elsőként az automatáknál is elérhető a percalapú parkolás Szegeden - közölte Nagy Sándor (Momentum) városfejlesztési alpolgármester pénteken a Tisza-parti városban.

A politikus a rendszer működését bemutató sajtótájékoztatón elmondta, az autósok így a mobiltelefonos parkoláshoz hasonlóan használhatják a percalapú, start-stop rendszert a telefonos alkalmazásoknál vagy SMS-es megoldásnál felszámított kényelmi díj nélkül.

Az autósoknak nem kell előre beállítani a parkolás időtartamát: azt, egy érintéses bankkártyával indíthatják el. A kapott nyugtán egy kód szerepel, mellyel bármelyik automatánál leállítható a parkolás, a kártyát pedig csak az eltelt időnek és a parkolózónának megfelelő díjjal terhelik meg. Amennyiben az autós nem állítja le a parkolást a szűken vett belvárosban a négyórás maximális parkolási időnek megfelelő összeget, 1920 forintot kell fizetnie - tudatta az alpolgármester.

Egy délutáni parkolás esetén este 6 órakor automatikusan leáll a parkolási idő számolása. A külső zónában, ahogy a parkolási idő elérte a hat órát, napijegyre vált a parkolási jogosultság, és nincs szükség külön leállításra - közölte Nagy Sándor.

Hozzátette: az új funkció előnye még, hogy nem kell a szélvédő mögé kihelyezni a parkolójegyet.

Majó-Petri Zoltán, a városi parkolási rendszer működtető Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója kifejtette, a városban működő 130 automatát fokozatosan állítják át az új rendszerre. A helyszínen matricával jelzik, ahol elérhető a percalapú parkolás, emellett a cég honlapján (http://szepark.hu/start-stop-bankkartyaval-funkcio-hasznalata) is folyamatosan frissítik az automaták listáját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!