TV műsor

Az Emmi gratulál a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián érmet szerző magyar diákoknak

Belföld, 2018.07.31

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) gratulál a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián érmet szerző négy magyar diáknak - közölte kedden a minisztérium az MTI-vel.

Az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpiát az első kémiai diákolimpiát rendező ország utódai, Csehország és Szlovákia közösen szervezte meg, a versenyen 76 ország tanulói vettek részt.

Sajgó Mátyás, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmet szerzett. Botlik Bence, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumból ezüstérmes lett. Arany Eszter, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és Czakó Áron, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulója bronzérmet nyert.

"Az Emmi gratulál a tanulóknak, amiért ilyen kimagasló teljesítménnyel képviselték Magyarországot. Sajgó Mátyás, Botlik Bence, Arany Eszter és Czakó Áron eredményei nemcsak korosztályuk, hanem az összes diák számára példaértékű" - olvasható a közleményben.

További büszkeségre ad okot, hogy a versenyen ismét a magyar csapat vezetőjét, Magyarfalvi Gábort, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Kémiai Intézetének adjunktusát választották a nemzetközi intézőbizottság elnökének - írták.

Hozzátették: "az ilyen sikerek is bizonyítják a kormány azon törekvését, hogy az ország gazdasági erősödésével egyre többet tud oktatásra fordítani".
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!