Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány közleménye

Belföld, 2022.05.25

    Budapest, 2022. május 25., szerda (OS) - Nemzetközi mesterkurzussal folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramja: a világ minden tájáról érkező fiatal tehetségek dolgoznak majd júniusban egy héten át a Budapest Music Centerben Eötvös Péter és Vajda Gergely irányításával. Vendégprofesszorként a világhírű Magnus Lindberg érkezik Budapestre, akit közönségtalálkozón is megismerhet az érdeklődő közönség.

Magnus Lindberg generációja egyik legjelentősebb kortárs zeneszerzője. Zenekari darabjait a világ nagy koncertszínpadain folyamatosan mutatják be. A mesterkuzuson Jubilees című művének betanításában fog közreműködni a kortárs zenére specializálódott Ensemble Ars Nova szólista zenészeinek segítségével, akik kifejezetten a kurzus miatt utaznak Magyarországra. Az alapítvány hosszabb távú együttműködést indított a neves együttessel, aminek része ez a mostani mesterkurzus, valamint augusztusban szintén egy közös szervezésű workshop Annecyban.

A budapesti mesterkurzus az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramjának keretében valósul meg, így a programban Kecskés D. Balázs, Jongsung OH és Francisco Domínguez mentorált szerzők friss művei is szerepelnek, melyeket kifejezetten a kurzusra írtak, és a záró koncerten élvezheti az ősbemutatókat a BMC közönsége.


Kiadó: Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!