Az esti babaápolási rutin elengedhetetlen kellékei

Belföld, 2020.06.17

A babaápolás fontos része minden együtt töltött napnak, amit csemeténkkel töltünk. A különböző teendők, amelyeket el kell látni a gyermek körül, nem mindig telnek nevetéssel.

Babaápolás A fürdetés, a pelenkacsere, az öltöztetés mind olyan folyamatok, amelyeket a gyermekek általában nehezen bírnak. Ilyenkor van szükség némi szülői ötletességre, amellyel újra mosolygással és nevetéssel telhet a reggeli és az esti babaápolás is. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot rutinos anyukáktól, amelyek nekik beváltak, ezeket olvashatja lentebb!

A babaápolási rutin első lépései

Ahhoz, hogy a baba lefektetése könnyű és gördülékeny legyen, szükség van egy olyan rutinra, amely mindig ugyanakkor kezdődik és fejeződik be, amelyben minden elem mindig ugyanabban a sorrendben történik, és persze amely tele van nyugalommal.

Az esti babaápolási rutin a gyermekek napirendjének egyik legfontosabb pontja, hiszen ez határozza meg, hogy mennyire tudnak majd éjjel aludni, mennyire lesz könnyű az altatásuk. Nagyon fontos, hogy előtte minden nyugodt legyen a gyermek körül. Az estét érdemes az etetéssel kezdeni, majd mikor már tele van gyerkőc pocakja, el lehet indulni a fürdő felé.

Fürdetés nevetések közepette

A fürdőszoba hangulatának egyszerre kell barátságosnak és nyugodtnak lennie. Az egészen kis gyermekeknél fürdés közben érdemes betakargatni őket a kádban egy törülközővel, ez biztosítja hogy a fürdés nyugodt maradhasson. Kisebb gyerkőcök esetében mindenképp érdemes beszerezni egy kancsót is, ugyanis a zuhanyfejből jövő víznyomás a legtöbb babának túlságosan erős. A Menő Manó Gyermekdivatnál kapható minőségi babaápolási eszközök közül az egyik legfontosabb a hőmérő. A friss szülőknek általában még nem áll rá a kezük arra, hogy milyen a tökéletes hőmérséklet a kicsi fürdőjéhez, nekik mindenképp azt ajánljuk, hogy szerezzenek be egy hőmérőt, hogy a pancsolás gördülékenyen mehessen.

Nagyobb gyerkőcök esetében már nem elég az “alapfelszereléssel” készülni a fürdésre. Az ő esetükben már az is fontos, hogy valamivel le tudjuk őket foglalni a kádban, hiszen a legtöbb kicsi mászkálni akar a kádban is. Érdemes kinevezni fürdős játékokat, amelyek a kád környékén lakhatnak egy kosárban vagy dobozban, és minden este csatlakoznak a gyerekhez. Ezek a játékok segítenek majd, hogy hajmosás közben egy helyben maradjon a kicsi, ezzel nagyban megkönnyítve minden szülő dolgát.

Az altatás

A babaápolási rutin utolsó szakasza. Ekkor már mindennek nyugodtnak kell lennie, esti mesével, altató énekléssel vagy mindkettővel zárva. Fontos, hogy a gyerekszoba sötét legyen, ha kapcsol is fényt, annak halványnak és meleg típusúnak kell lennie. Ezek a legfontosabb tanácsok, amelyeket rajtunk keresztül üzennek az anyukák.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!