Az európai civil álláspont erősítése érdekében szakértői testületet hozott létre a CÖF-CÖKA

Belföld, 2019.01.24

Szakértői testületet hozott létre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA), annak érdekében, hogy autentikusabban képviselhessék kezdeményezéseiket az Európai Unióban - jelentette be csütörtökön Budapesten a szervezet vezetője.

Csizmadia László, aki a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke hangsúlyozta: a testületre annál is inkább szükség van, mert a közelgő európai parlamenti választás sorsdöntő lesz a magyar nép számára.

Elmondta: a 12 tagú testületet jogászok, közgazdászok, irodalmárok, politológusok és biztonságpolitikai szakértők alkotják.

A testület tagjai közül Boros Imre közgazdász azt mondta: Magyarország leginkább úgy mérsékelheti függőségét, ha csökkenti devizában fennálló államadósságát, ami elsősorban a gazdaság növekedése révén érhető el. Kétséges, hogy Magyarországnak be kell-e lépnie az euróövezetbe, mert a fizetőeszköz mögött nincs az értékét garantáló állam - fejtegette.

Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint a következő évtizedekben kettészakad Európa a nemzetállamok híveire és az Európai Egyesült Államok híveire, de utóbbiaknak a bevándorlás és az iszlám térnyerése miatt egyre súlyosabb biztonsági kockázatokkal kell számolniuk.

Zétényi Zsolt jogász arról beszélt, hogy a magyar közélet alapkérdése a nemzeti szuverenitás; fontos, hogy az uniós döntések ne csorbíthassák Magyarország szuverenitását, és ebben a folyamatban partnerünk lehet Varsó, Zágráb, Prága és Pozsony.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő kifejtette, hogy Nyugat-Európának a bevándorlás miatt egyre nagyobb biztonsági kockázattal kell számolnia.

Ifj. Lomnici Zoltán jogász felidézte, a CÖF hatékonyan lépett fel az Európai Parlamentnél annak érdekében, hogy a multinacionális élelmiszergyártók ne árulhassanak silányabb minőségű termékeket a kelet-közép-európai tagállamokban. Az ilyen és ehhez hasonló fellépéseket is segítheti a most létrejött szakértői testület - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!