Az idei költségvetés módosítását sürgeti a Jobbik

Belföld, 2021.02.08

Azonnali, átfogó, felelős gazdaságpolitikai döntéseket, elsősorban az idei költségvetés módosítását sürgette hétfői online sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke.

Potocskáné Kőrösi Anita azt mondta, hogy a kormányzat féktelenül költekezett, ugyanakkor nem képzett tartalékot a konjunktúra éveiben, most pedig folyamatos késlekedésben van a válságkezelés során.

Eljutottunk odáig, hogy a magyar emberek, a magyar családok a kárvallottjai az intézkedések elmaradásának - közölte, átgondolatlannak és felelőtlennek nevezve a kormányzat lépéseit.

Le kell állítani a "látszat- és presztízsberuházásokat" - folytatta - , az ezekre szánt pénzeket a magyar családok támogatására kell csoportosítani.

Kiemelte: a munkahelyteremtés támogatásakor nem a multinacionális cégeknek, hanem a hazai vállalkozásoknak kell juttatni a költségvetési forrásokat.

Az ellenzéki politikus szerint "vissza kell adni az önkormányzatok önrendelkezési jogát", meg kell szüntetni a nemzeti vagyon elherdálását, magánkezekbe játszását.

Amíg a kormányzat nem a magyar emberek életminőségével, hanem saját pártpolitikai céljainak kiszolgálásával van elfoglalva, addig nem beszélhetünk valódi válságkezelésről - fogalmazott a jobbikos politikus.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!