Az Imunex alga összetevői

Belföld, 2021.02.17

Több millió éve vannak jelen a Földön, számtalan időjárási viszontagságokat túlélő növények az algák, melyeknek közel 25.000 típusa ismert. Sós és édesvízekben is megél, a tápláléklánc alapvető növényi forrása, melyet több élőlény is szívesen fogyaszt.

Imunex A mikroalgák felfedezése

Már az ókori társadalmakban is táplálékul szolgált, a dél-amerikai maja és azték ősi lakosság számára is fontos növényi élelem volt. A tudományos felfedezése jóval későbbre tehető, 1970 körül említik először, mint a természetben megtalálható növényi kincset.  

A XX. század második felében vált egyre ismertebbé a mikroalgák különös világa, ekkor kezdtek tudományosan foglalkozni a táplálkozásban betöltött szerepéről.  

Koncentrált tápanyagforrás

A mikroalgák legfontosabb összetevői a szervezet számára elengedhetetlen vitaminok, ásványi anyagok mellett alapvető aminosavak és nyomelemek. Ezek fehérjéhez kötve, bioaktív módon kapcsolódnak, így természetes módon épülnek be az emberi szervezetbe, szemben több multivitaminnal, melyek mesterséges anyagokból készülnek.

Az algák egyes fajtái - például a Chlorella - DNS-t és RNS-t is tartalmaznak, emiatt kiemelt a szervezetre gyakorolt hatásuk.

A rendkívül magas tápanyagtartalom mellett a hatóanyagok felszívódása is kiemelkedő a mikroalgákat tartalmazó készítményekben. Különleges felépítésük támogatja a méreganyagok távozását, emésztést segítő és lúgosító hatásainak köszönhetően gyulladáscsökkentő és méregtelenítő tulajdonságuk van.  

A Spirulina legfőbb tulajdonságai 

Általános megelőzés mellett kiválóan alkalmazható gyulladásos és fertőzéses megbetegedések esetén. Erősíti az immunrendszert, magas antioxidáns tartalmának köszönhetően segíti a testi egészséget.  
Jól használható emésztési panaszokra, segíti a jobb agyműködést, támogatólag hat a látásra, és a szív- és érrendszeri tünetekre is pozitívan hat.  

Az Imunex készítmények algatartalma

Az egyik fő összetevő a kék alga - Spirulina Platensis -, melyet botanikusok a mikroszkóp alatti vizsgálat nyomán kis spirálvonalként neveznek. Nagyon magas a klorofilltartalma, nagy mennyiségben tartalmaz növényi eredetű fehérjét.

Következő a zöld alga - Chlorella vulgaris -, melyet “méregmágnesnek” is hívnak, mivel nagymértékben segíti a szervezetben lerakódott káros anyagok tisztulását. Ennek köszönhetően mind a vese, mind a máj működését hatékonyan támogatja.  

A vörös alga - Haematococcus pluvialis - koncentrált asztaxantin forrás, mely a szervezet számára erős antioxidáns hatását fejti ki. A készítményben megtalálható még a barna alga, mely kiváló jód forrás, valamint a Lithothamnium Calcareum - fehér alga - is. Utóbbi kiemelkedő kalciumforrás, mely elsősorban a csontozat és fogak egészséges működéséhez elengedhetetlen. Kalciumhiány vezethet csontritkuláshoz, a jódnak pedig fontos szerepe van az anyagcsere-folyamatokban és a pajzsmirigyműködés harmonizálásában.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!