Az LMP rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az akkumulátorgyárak ügyében

Belföld, 2023.02.03

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi az LMP az akkumulátorgyárak ügyében - közölte az ellenzéki párt szóvivője pénteken Budapesten.

Süveg Anna - az LMP Facebook-oldalán is követhető sajtótájékoztatón - azt mondta, a rendkívüli ülés összehívásával azt akarják elérni, hogy a kormánypártok vállalják a vitát, mondják el érveiket, ne "sunnyogva", az emberek feje felett adják el az ország jövőjét néhány külföldi nagyvállalatnak.

A szóvivő azt mondta, az akkumulátorgyárak visszafordíthatatlan károkat okoznak, ha egyszer működésbe lépnek, évtizedeken keresztül szívják el a vizet az aszályok korszakában és emésztik fel az energiát az energiaválság idején.

Hozzátette: a Fidesz továbbra sem tett le tervéről, hogy Magyarországot a veszélyes és környezetszennyező akkumulátorgyárak nagyhatalmává tegye.

A debreceni "gigaberuházás" nemrég kapott új engedélyeket, épül a gyár Győrben, elkezdődött az engedélyezés Fóton, megdupláznák a gödi Samsung-gyár teljesítményét - sorolta a példákat.

Felidézte azt is, hogy csütörtökön hozták nyilvánosságra azt a jogszabálytervezetet, miszerint a kormány ezen beruházások esetében felmentést adna az önkormányzati településrendezési követelmények alól.

A szóvivő szerint mára egyértelművé vált, hogy a Fidesz nem meghallgatni, hanem elhallgattatni szeretné az embereket.

Közölte, Magyarországból sosem lesz akkumulátorgyártó-nagyhatalom, mint ahogy Banglades sem lett ruhagyártó-nagyhatalom attól, hogy a világcégek ott gyártatják ruháikat szennyező módon és az alacsony béreket kihasználva.

Süveg Anna hozzátette: attól, hogy kínai vagy dél-koreai cégek Magyarországon gyártatják termékeiket, nem Magyarország, hanem Kína és Dél-Korea lesz nagyhatalom.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!