Az MSZP országos állatorvosi ügyelet létrehozását kezdeményezi

Belföld, 2021.09.21

Országos állatorvosi ügyelet létrehozását kezdeményezi az MSZP.

Kunhalmi Ágnes társelnök az MSZP Facebook-oldalán közvetített keddi online sajtótájékoztatón elmondta, törvényjavaslatot nyújt be, hogy az ország teljes területén elérhető ügyeleti rendszer jöjjön létre. Közölte, az ügyelet finanszírozását az államnak kellene garantálnia, arra minimum 2,5 milliárd forintot kell fordítani.

Kunhalmi Ágnes elmondta, a kérdésről tavasszal indítottak konzultációt civil szervezetekkel, állatvédő szervezetekkel, állatorvosokkal. A civilek azt kérték, hogy az ügyelet önkéntes legyen, az állatorvosi kamarán keresztül szervezzék és biztosítson az állam hozzá forrásokat - részletezte.

Kertész Ottó állatorvos, Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-es számú választókerületének előválasztási képviselőjelöltje, az állatorvosi kamara megyei elnöke arról beszélt, "az állatok nem ismerik a naptárt, sem az ünnepnapokat, sem a hétvégét nem tartják", ezért folyamatosan szembesül ezzel a problémával főleg a vidéki, kisebb településeken. Nagy szükség lenne belátható távolságon belüli állatorvosi ügyeletre - tette hozzá.

Szerinte ha az állam biztosítja az ügyeleti rendelkezésre állási díjat, akkor az állatorvosok belemennének egy ilyen ellátási formába.

Király József, Bács-Kiskun megye 2-es számú választókerületének előválasztási képviselőjelöltje arról beszélt, hogy a törvényjavaslat végre megoldást jelenthetne az elmúlt harminc évben nem rendezett problémára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!