Az ökológiai felelősség kultúrájáról indult nemzetközi képzés a Pécsi Tudományegyetemen

Belföld, 2021.04.21

Német, cseh, olasz, francia és magyar hallgatók vesznek részt egy nemzetközi egyetemi szövetség programjaként megvalósuló, az ökológiai felelősség kultúrájáról szóló képzésen a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A PTE közleményében azt írták, hogy a minap elindult - hibrid oktatási formában a baranyai egyetem szervezésében megvalósuló - képzésre az EDUC (European Digital UniverCity) nemzetközi szövetség hat egyeteméről harminc hallgató iratkozott be.

Az elképzelések szerint az áprilisi online tanórákat követően júliusban személyesen is találkozhatnak a hallgatók.

Kitértek arra, hogy az EDUC egyike az első európai egyetemi szövetségeknek, amely az Európai Bizottság támogatásával valósul meg olyan tagokkal, mint a University of Potsdam (Németország), a University of Cagliari (Olaszország), a Masaryk University (Csehország), a University of Rennes1 (Franciaország), a University Paris Nanterre (Franciaország) és a Pécsi Tudományegyetem.

A szervezet egyik célja, hogy a tagegyetemek átjárhatóvá tegyék a saját képzési rendszereiket, és számos virtuális és fizikai mobilitási programot kínáljanak a szövetség 160 ezer hallgatója és 20 ezer oktatója számára "magas színvonalú, rövid ciklusú képzésekkel" - írták.

A pécsi képzés kapcsán ismertették: a program keretében a hallgatók a társadalmi ökológia elmélet alapjaival ismerkednek online keretek között, majd - a tervek szerint - júliusban egyhetes nyári egyetem formájában Pécsen személyesen találkoznak és közösségi kertet építenének pécsi civil szervezetekkel közösen.

A közlemény szerint júliusban egy újabb, kéthetes nyári egyetem is megvalósul a PTE szervezésében az EDUC tagintézményeinek hallgatói számára "Jog és technológia" címmel, 2022 végéig pedig összesen kilenc rövid ciklusú képzést terveznek az EDUC tagegyetemeken, különböző tématerületeken.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!