Az Oktatási Hivatal közleménye (2. rész)

Belföld, 2020.11.30

    Budapest, 2020. november 30., hétfő (OS) - Több ezer hátrányos helyzetű gyermeket támogatott az "Esélyteremtő óvoda" projekt

Hatvanöt óvodában egy-egy anyanyelvi roma dajka dolgozhatott, aki a családokkal való kommunikációban, a szülők és az óvoda kapcsolatának erősítésében és a roma hagyományok közvetítésében is segítette az óvodapedagógusokat.
A partneróvodák egyéni fejlesztőeszközöket és csoportszoba-felszereléseket is kaptak a mászófaltól a tornazsámolyon át a kisasztalig és a trambulinig. A beszerzések hozzájárultak a gyermekbarát csoportszobák kialakításához.
Csaknem tizenötezer gyermek jutott el színházba, bábszínházba, koncertre a projektben szervezett, hátránykompenzáló és a szocializációt erősítő kulturális rendezvénysorozatnak köszönhetően. A hiánypótló programok felejthetetlen élményt nyújtottak a gyermekeknek, és hozzájárultak egyéni és társas kompetenciáik fejlesztéséhez.
A Társadalmi felzárkózási és integrációs köznevelési intézkedések támogatása elnevezésű kiemelt projekt 2016 novembere és 2020 decembere között valósult meg.


Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!