Az OKTV legjobbjait díjazták

Belföld, 2019.05.31

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV) eredményesen szereplő diákokat és felkészítő tanáraikat díjazták pénteken Budapesten.

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ebben a tanévben 28 tantárgy 39 kategóriájában hirdettek versenyt, amelyekre a hivatal 20 489 tanulótól 28 030 jelentkezést regisztrált. Az OKTV népszerűségét jelzi, hogy a megmérettetésen az ország 564 középiskolájából, azaz középiskoláink közel feléből vettek részt diákok - írták.

Az OKTV versenyeket minden évben az oktatásért felelős minisztérium hirdeti meg a középiskola utolsó vagy utolsó előtti évfolyamán tanulóknak.

A fordulókat a középiskolák közreműködésével az OH szervezi. A döntőkben 1-30. helyezést elért tanulók 217 különböző középiskola diákjai, ami a közlés szerint jól mutatja, hogy az ország számos intézményében folyik magas szintű tehetséggondozó munka.

Az ünnepségen 68 középiskola 113 tanulójának adták át az első három helyezésért járó díjat, valamint a felsőoktatási tehetséggondozásba belépőt jelentő Tehetségútleveleket - közölték.

A Nemzeti Tehetség Program részeként alapított "Kiváló versenyfelkészítő" díjakat is átnyújtottak a tehetséggondozásban sok éve eredményes 40 pedagógusnak, oktatónak, szakembernek.

Az eseményen különdíjak is gazdára találtak, köztük a Graphisoft SE által alapított Graphisoft-díjat 20 matematika szakos tanár kapta meg országosan is kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért. A német nyelv, illetve a német nemzetiségi nyelv és irodalom versenyek legjobbjait a Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (Külföldi Oktatási Ügyek Központja) németországi ösztöndíjjal ismeri el. A földrajz OKTV első három helyezettje a Magyar Földrajzi Társaság által adományozott Ifjú Geográfus díjat vehetett át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!