Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye

Belföld, 2022.04.26

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta ezidáig - 2022. április 26. 6:00 órai adatok alapján - 18 322 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált, ebből 9 687 fő 18 év alatti kérelmező.

A kérelmet benyújtók döntő többsége család - édesanyák és gyermekeik.
Menedékes elismerés iránti kérelmet az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodáján ügyfélfogadási időben be lehet nyújtani. Az adatok előzetes feltöltésére az OIF honlapjáról elérhető "Menedekes" elnevezésű mobil applikáción vagy az Enter Hungary felületen keresztül van lehetőség. Az adatok elektronikus rögzítését követően továbbra is szükséges személyesen megjelenni a fénykép és ujjnyomat rögzítése céljából.

A Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kezdete óta minden segítséget megad a háború elől menekülők regisztrálásában, informálásában, koordinálásában és minden egyéb szükséges feladat ellátásban, szorosan együttműködve a társszervekkel. A rendvédelmi hatósági munkavégzés gördülékenyen zajlik.


Kiadó: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!