Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye

Belföld, 2022.06.09

    Budapest, 2022. június 9., csütörtök (OS) -

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta - 2022. június 9. 6.00 órai adatok alapján - eddig 24 615 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált, ebből 12 420 fő 18 év alatti kérelmező. A kérelmet benyújtók döntő többsége továbbra is családos - édesanyák és gyermekeik. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 17 076 fő esetében született elismerő döntés.

Az Ukrajnából menekülők a menedékes elismerés iránti kérelmet a Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodáján ügyfélfogadási időben benyújthatják. Az ügyintézés további egyszerűsítése érdekében 2022. május 9-től lehetőségük van a menedékes kérelmüket a kormányablakban is benyújtani. Amennyiben adataikat előzetesen elektronikusan feltöltik a "Menedekes" applikáció vagy az Enter Hungary felületén keresztül, úgy a személyes megjelenési kötelezettségüknek a kormányablakban is eleget tehetnek, melyről a Főigazgatóság és a kormányablakok weboldalán is megtalálható egy rövid videó tájékoztató.


Kiadó: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!