Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza közleménye

Belföld, 2019.03.10

(OS) - Ferenc pápa 2019. március 9-én, szombaton délután a Vatikánban fogadta Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza elnökét, Russell M. Nelson elnököt. A történelem során első alkalommal találkozott a két világméretű egyház vezetője. A látogatásra egy nappal azelőtt került sor, hogy Nelson elnök vasárnap felszentelte az egyház első római templomát.

"Szívélyes, feledhetetlen élményben volt részünk - mondta Nelson elnök. - Mily kedves, csodálatos ember, és milyen szerencsések a katolikus emberek, hogy ilyen jóakaratú, törődő, szerető és hozzáértő vezetőjük van." A találkozóval kapcsolatban elmondta, hogy beszélgettek "a szükséget szenvedő emberek iránt érzett aggódásunkról, amelyben osztozunk, valamint a vágyunkról, hogy enyhítsünk az emberi szenvedésen." Szóba került még a vallásszabadság, a családok fontossága, a hívő fiatalok helyzete, valamint a szekularizáció.

Az utolsó napi szent vezetők az egyház 1830-as megalapítása óta pártolják a vallások közti párbeszédet, és az egyház tagjai becsben tartják a katolikus közösséggel is kialakított, régóta fennálló barátságot szerte a világon.

A római templom felszentelésére a teljes Első Elnökség és a Tizenkét Apostol Kvóruma is Rómába érkezett. Ez volt az első olyan alkalom, amikor az egyház mind a 15 vezetője az Amerikai Egyesült Államokon kívüli helyszínen gyűlt össze.

Sajtófotók és további részletek: https://www.mormon-sajtoszoba.hu


Kiadó: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!