Az üzbég miniszterelnök-helyettessel tárgyalt Palkovics László Zalaegerszegen

Belföld, 2022.10.01

Ipari és hadiipari együttműködési lehetőségekről tárgyalt szombaton Zalaegerszegen a technológiai és ipari miniszter és az üzbég miniszterelnök-helyettes, akik megtekintették a járműipari tesztpályát és a Rheinmetall harcjárműgyárát is.

Palkovics László a megbeszéléseket követően azt mondta: hétfőn Magyarországra érkezik az üzbég elnök, ennek előkészítéseként járt Zalaegerszegen Jamshid Khodjaev miniszterelnök-helyettes, aki az üzbég kormányban a befektetési és innovációs ügyekért felelős.

Hozzátette, nem véletlen a találkozó helyszíne, mert éppen a jármű- és a hadiiparban lehetséges gyártási együttműködés, de abban is megosztanák egymással a tapasztalatokat, hogy miként lehet a zalaegerszegi tesztpálya környezetéhez hasonló ipari ökoszisztémát kiépíteni. A további közös munka megerősítéséről megállapodást is szeretnének aláírni.

Palkovics László az üzbég delegációt elkísérte a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya és a Rheinmetall harcjárműgyárának megtekintésére is a zalaegerszegi találkozó keretében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!