Bácskai János: Karácsony Gergely ismét bohócot csinált magából - BŐVÍTETT (új: 4. bekezdés)

Belföld, 2019.05.22

Karácsony Gergely (Együtt-Párbeszéd) zuglói polgármester ismét bohócot csinált magából, nem tudja megkülönböztetni a csótányt a patkánytól, a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságának szerdai ülésén ugyanis nem volt patkányirtással kapcsolatos napirend - nyilatkozta a testület alelnöke, Bácskai János (Fidesz-KDNP) IX. kerületi polgármester szerdán az MTI-nek.

Bácskai János arra reagált, hogy Karácsony Gergely, a bizottság tagja, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje arról beszélt: a testület szerdai ülésén kiderült, 2018 végétől kezdve gyakorlatilag senki nem ellenőrizte azt, hogy Budapesten valóban megtörténtek-e azok a lépések, amelyek a patkánymentes állapot fenntartásához szükségesek.

"Ma újra bebizonyosodott, hogy a kampányban semmi sem drága" - fogalmazott Bácskai János.

Mint elmondta, a bizottsági ülésen a csótányirtás ellenőrzéséről volt szó. A csótányirtás ellenőrzése az érintett helyszíneken tartózkodó szakemberek közreműködésével folyik, és ez nem fővárosi önkormányzati feladat - tette hozzá.

Közölte, semmi értelme nem volt megszavazni Trippon Norbert (MSZP) bizottsági elnök vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó javaslatát, hiszen a patkányirtásról szóló szakbizottsági döntéseket ellenszavazat nélkül fogadta el a testület három menetben az elmúlt fél év során. A Közbeszerzési Döntőbizottság is kimondta, hogy a feladatot jelenleg ellátó cég alkalmas a patkányirtásra, és meg lehet kötni vele a szerződést - mutatott rá Bácskai János.

Emlékeztetett arra, hogy az országos tisztifőorvos arról adott a napokban tájékoztatást, hogy az intenzív patkányirtás a tervezett ütemben halad. A helyi tapasztalatokból és látva a fővárosi állapotokat, azt a következtetés vonja le, hogy a két politikus "hisztériakeltő kísérletei ellenére" az ellenőrzés folyamatos és a lehető legjobb kezekben van - mondta Bácskai János.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!