Befejeződött a kerékpárút-fejlesztés Jászberényben

Belföld, 2018.11.16

Befejeződött a kerékpárút-fejlesztés Jászberényben, a fejlesztésnek köszönhetően 15 kilométerre nőtt a kerékpárút hossza a városban - közölte az önkormányzat városfejlesztési irodavezetője az MTI-vel.

Hegyi István elmondta: a jászberényi kerékpárút-hálózatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert 325 millió forint támogatásból fejlesztették.

A támogatásból hét szakaszon összesen 4,8 kilométer hosszúságú kerékpárutat alakítottak ki, ebből 3,9 kilométernyi új építésű.

Hozzátette: a fejlesztésnek köszönhetően a városban 15 kilométerre nőtt a kerékpárút hossza - a kerékpárút-hálózat érinti a nagyobb közigazgatási és ipari létesítményeket is -, a város így körbejárhatóvá vált - jegyezte meg. Felújítást végeztek a Nagykátai úton, új kerékpárút épült a városközpontban a Verseny utcától a Megyeház utcáig. Meghosszabbították a Nádor utcai kerékpárutat, emellett épültek parkolók, valamint kerékpárosoknak utak a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház megközelítésének elősegítésére, továbbá a Vásártér utcától a Jász Plasztik Kft.-ig - sorolta Hegyi István.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!