Béremelést kér a szociális dolgozók számára az LMP

Belföld, 2020.07.09

Az LMP azt javasolja, hogy a szociális szektor dolgozói is kapjanak egyszeri, ötszázezer forintos bérkiegészítést, végzettségi alapon egyesítsék az egészségügyi és a szociális bértáblát, valamint az ágazatban is vezessék be a diplomás garantált bérminimumot.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki, budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormányzat által használt számok "elfedik a valóságot". Ungár Péter hangsúlyozta, hogy ezért is invitálta vitára az ügyben Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét.

Az a valóság, hogy a szociális szektor dolgozóinak több mint háromnegyede nem keres többet a garantált bérminimumnál, az átlagbér havi 200-210 ezer forint, harmincezer álláshely betöltetlen és szféra bérei a legalacsonyabbak az állami bérek között - hangsúlyozta a politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök egy szerdai konferencián a munkaalapú társadalom kialakításáról beszélt, de a munkaalapú társadalomba elveibe nem fér bele, hogy az ilyen fontos feladatot végzők ne kapjanak megfelelő fizetést - szögezte le a képviselő.

Ungár Péter emlékeztetett, hogy az LMP korábban online petíciót indított az ügyben, amit eddig körülbelül 27 ezren támogattak, de a következő napokban papíron is gyűjteni kezdik az aláírásokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!