Béremelést sürget a rendvédelemben a Jobbik

Belföld, 2022.05.26

A rendvédelmi dolgozók bérének azonnali emelését sürgette csütörtöki online sajtótájékoztatóján Sas Zoltán, a Jobbik parlamenti képviselője, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke.

A politikus a 14 éve változatlan rendvédelmi illetményalap jelentős emelését javasolva arról beszélt: az utóbbi időszakban "az árak az egekbe szöktek, míg a bérek a földön maradtak", ami különösen nehézzé teszi a rendőrök életét, főleg azon tiszthelyettesekét, akik sokszor pályakezdőként, rendkívül alacsony fizetésből kénytelenek megélni.

Sas Zoltán hozzátette: ezek az emberek olyan megélhetési présbe kerültek, hogy sokan elhagyják a rendőri pályát, míg mások csak másod- vagy harmadállást vállalva tudják biztosítani maguk és családjuk megélhetését; emiatt viszont előfordulhat, hogy fáradtan érkeznek szolgálatuk ellátására, ami veszélyezteti munkájuk eredményét.

Ennek eredményeként az állam egyik legfontosabb alappillére, a rendőrség kiüresedik, ezáltal a magyar társadalom biztonsághoz fűződő érdeke csorbulhat - értékelt.

A Jobbik politikusa felidézte pártja azon korábbi javaslatát is, hogy szüntessék meg az alapvető élelmiszerek áfáját, mondván, ezzel az árak csökkentése révén javítana a kormány az emberek megélhetését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!