Bérrendezési csomagot javasol a Jobbik

Belföld, 2019.11.13

Átfogó bérrendezési csomagot javasol a Jobbik - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke.

Arról beszélt: miközben a kormányzat a fizetések emelkedéséről "áradozik", a magyar jövedelmek sereghajtók Európában, bizonyos szektorokban még a romániai szintet sem érik el.

Az ellenzéki politikus szerint változtatni kell azon, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások a töredékét kapják egy-egy munkahely teremtésére annak a támogatásnak, amit a kormányzat a multinacionális cégeknek biztosít.

Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta, az "erőszakosan és tudatosan alacsonyan tartott" forintárfolyam a lakosság terheit növeli, vásároljanak az emberek akár mobiltelefont, akár import élelmiszereket.

Kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott: a forint 10-20 százalékos erősödése százmilliárdokat hagyna a lakosság zsebében.

A jobbikos politikus szerint a béremelkedés jelentős hányadát a korábbi cafeteriajuttatások jövedelembe építése tette ki. Ezzel szemben a Jobbik azt akarja elérni, hogy átdolgozott formában állítsák vissza a béren kívüli juttatások korábbi szisztémáját, kibővítve azt például lakhatási támogatással - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!