Binszki József: Ha focizni lehetne a harmadik hídon, már rég adott volna rá pénzt a kormány

Belföld, 2021.08.19

Beindult az előválasztási kampány. A két szegedi érdekeltségű választási körzetben a Jobbik és a Demokratikus Koalíció szorosan együttműködik, ezért a következő hetekben közösen ismertetik jelöltjeik programjait.

Binszki József
Csongrád-Csanád megye 1-es választókörzetében a DK jelöltjét a Jobbik is támogatja, a 2-es körzetben pedig ezt a támogatást viszonozza a Demokratikus Koalíció. A DK-s Binszki József legfőbb ellenfele a jelenleg is egyéni országgyűlési képviselő Szabó Sándor, aki az MSZP színeiben politizál, de támogatja őt a fent említett két ellenzéki párton kívül az összefogás többi pártja is. A 2-es körzetben jelenleg a Fidesz színeiben politizáló B. Nagy László a képviselő, aki vagy a momentumos Mihálik Edvin vagy a jobbikos Tóth Péter személyében kap ellenfelet a 2022-es parlamenti választáson, amennyiben a kormánypárt ismét őt indítja.

Mivel a DK és a Jobbik szorosan együttműködik az előválasztási kampányban, közös sajtótájékoztatón ismertették jelöltjeik programjait. Mielőtt ez megtörtént, Binszki József ismertette, mikor érkezik Szegedre Gyurcsány Ferenc, illetve miniszterelnök-jelölt felesége, Dobrev Klára. A volt kormányfő augusztus 25-én fiatalokkal találkozik a Hungi Vigadóban, míg Dobrev Klára a Széchenyi téren tart nyilvános fórumot szeptember 22-én. Tóth Péter pártjának vezetője is ellátogat Szegedre, és Jakab Péter személyesen segít majd be a Jobbik jelöltjének aláírásgyűjtésébe. A Jobbik elnöke a Szegedi Ifjúsági Napok helyszínéül szolgáló Partfürdőn is feltűnik majd, de a részletekről majd később tájékoztatja a párt a sajtót.

Ami a programokat illeti, a DK a szolgálati nyugdíjak ügyének rendezését ígéri. Ezt egyrészt azzal indokolják, hogy a Fidesz a hatalomra jutását követően jogellenesen változtatott a szolgálati nyugdíjak rendszerén, ugyanis utólag zárta ki az érintetteket egy olyan juttatásból, mely szerződésük szerint járt volna a katonáknak, rendőröknek, határőröknek, a büntetésvégrehajtásban tevékenykedőknek, és még sok más területen dolgozó magyar polgárnak. Másrészt ezek tényleg olyan munkakörök, melyekben indokolt a korai nyugdíjazás, ugyanis fizikálisan és mentálisan meglehetősen megterhelő tevékenységekről van szó.

Ehhez Tóth Péter hozzátette, hogy a rendőrök sem erkölcsileg, sem anyagilag nincsenek megbecsülve, ezért is jelentkeztek sokan náluk, hogy szeretnének belépni a Jobbikba. Ezt egy jogszabályi kiskapu miatt kérték, ugyanis a veszélyhelyzet idején csak akkor engedélyezik számukra a leszerelést, ha egy politikai párt tagjává válnak. Binszki József a nyugdíjasoknak is kárpótlást ígért, ugyanis jelentősen elmaradt a nyugdíjak reálértéke az elvárttól a Fidesz kormányzása idején. A rokkantsági nyugdíjak felülvizsgálata is szerepel a programjában, ugyanis ezen a területen is méltánytalanul bántak el sokakkal az utóbbi években.

Szó esett a migráció kérdéséről is, különös tekintettel a friss afganisztáni eseményekre. Tóth Péter szerint a kormány igyekszik önmagát bevándorlás-ellenesnek bemutatni, ugyanakkor több tízezer menekültnek adott ideiglenes tartózkodási engedélyt. A jobbikos politikus szerint fontos lenne visszaállítani a határőrséget, mert a határ mentén élők számára ez a testület nagyobb biztonságot tud nyújtani, ugyanakkor nem a távoli megyékből idevezényelt rendőrök bóklásznának a számukra teljesen ismeretlen terepen. Tóth Péter szerint újabb migrációs hullám várható, amire fel kell készülni, és fokozni kell az együttműködést az Európai Unió határvédelmi szerveivel.

Binszki József egy régi probléma megoldását is ígéri a szegedieknek. Ha Dobrev Klára lesz Magyarország következő miniszterelnöke, az első lépései között lesz ugyanis, hogy elkezdődjenek a szegedi harmadik híd munkálatai – mondta. A DK-s jelölt szerint ugyanis a Fidesz csak az időt húzza, és kizárólag kampányra használja a közúti és vasúti híd kérdését. Ha focizni lehetne a harmadik hídon, már rég adott volna rá pénzt a kormány – vélte a politikus. Végezetül mindkét jelölt beszélt arról a jogos igényről is, hogy a szegediek megfizethető áron használják a helyi standokat és fürdőket, a Tiszában pedig néhány szakaszon
fürödhessenek azok, akik szeretik az élő vizeket, de a szigorú, és olykor merev jogi szabályozás miatt ezt legálisan csak néhány helyen tehetik meg.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!