Biogáz alapú távhőrendszer létrehozását tervezik Zalaegerszegen

Belföld, 2018.09.14

A helyben megtermelt biogázra alapozva távhőrendszer kialakítására készült szakmai anyag Zalaegerszegen - közölte a város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a közgyűlés előző napi ülésén tárgyalt témákat ismertetve beszélt arról, hogy a Zalavíz Zrt. kidolgozott egy szakmai anyagot a hulladékfeldolgozás során keletkező biogáz fűtési célú hasznosítására. Az elképzelés alapja az, hogy a helyi Ökováros program keretében már több éve buszokat és személyautókat üzemeltetnek biogázzal.

Zalaegerszegen jelenleg nincs távfűtés, de a nyáron átadott új hulladékfeldolgozó üzem kapacitásait távfűtésre is hasznosíthatónak tartják. Egy biogáz alapú minierőmű létrehozásával - más fűtési módoknál jóval olcsóbban - fűteni tudnák a városi sportcsarnokot, a ZTE stadionját, a közelben lévő bölcsődét, óvodát, iskolát, a jégcsarnokot, valamint a Zala Pláza épületét.

A polgármester jelezte: a közgyűlés által elfogadott szakmai anyagot az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak is benyújtják, központi forrást remélve a beruházás megvalósítására.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!