BKK: átépítik a vágányhálózatot a Bosnyák téren, változik a villamosközlekedés

Belföld, 2020.06.10

Átépítik a fővárosi Bosnyák téren a villamoskocsiszín előtti vágányhálózatot, ezért augusztus közepéig változik a villamosközlekedés a környéken - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t.

A felújítás nyomán a Bosnyák téren és környezetében teljesen megújul a villamospálya, ezáltal a kocsiszínbe beálló villamosok kevésbé terhelik majd a csomópontot - tartalmazza a közlemény.

Az építkezés ideje alatt, vagyis június 13-tól várhatóan augusztus közepéig a 3-as és a 62-es villamos az Örs vezér tere felől csak a Szugló utcáig közlekedik, a 69-es villamos pedig nem jár. A 3-as és a 62-es villamos helyett a Szugló utcától a Mexikói út, illetve Rákospalota felé, a 69-es villamos helyett pedig a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek majd.

A közlemény szerint a BKV Zrt. zuglói villamoskocsiszínje előtti vágányhálózat azért szorul átalakításra, mert jelenleg a villamosok ki- és beálláskor jelentősen akadályozzák a Bosnyák tér közúti forgalmát.

A fejlesztéssel a villamosok egyszerűbben tudnak majd beállni a kocsiszínbe, így a közúti jáművek és a gyalogosok nem kapnak hosszabb ideig tartó piros jelzést egyszerre több irányban a csomópontban - tette hozzá a BKK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!