BKK: idén is folytatódik az utastájékoztatás megújítása

Belföld, 2023.01.31

Idén is folytatják a kiemelt fővárosi csomópontok utastájékoztató elemeinek korszerűsítését, először január végén a Blaha Lujza tér környéki megállók oszlopait újították fel, ahol a korábbiakhoz képest bővebb, informatívabb és korszerűbb táblákkal találkozhatnak az utasok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint a Blaha Lujza tér környékén lévő megállók oszlopait látták el az ügyfelek tájékozódását könnyítő korszerűbb és közérthetőbb elemekkel, táblákkal, továbbá megújultak az utastájékoztató oszlopok és a rajtuk található információs blokkok.

A járatszámok is nagyobb méretben jelennek meg a felújított felületeken, ami abban segíti az utasokat, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból - írták.

A BKK közölte, nemcsak az elhasználódott, tönkrement eszközöket cserélik ki, hanem - ahol az indokolt - új megoldásokkal is segítik a helyszíni tájékozódást.

Azokon a végállomásokon, ahol például egy aluljáró kijáratainál sok közlekedési eszközre lehet felszállni, egyedi kóddal (például: A2, C5) látják el a megállóhelyeket. Ezeket a kódokat megjelenítik a helyszíni, illetve a webes felületeken elérhető csomóponti térképeken is - írták.

Mint fogalmaztak, "az egyedi azonosítónak köszönhetően a budapestiek a korábbiakhoz képest könnyebben találhatják meg a számukra megfelelő járatokat."

A jövőben a forgalmi változások tájékoztató elemein már nem azt fogják kiírni, hogy az adott járat például a 7-es busz megállójából indul - hiszen nem biztos, hogy minden utas tudja, honnan indul a 7-es járat -, hanem az új kódok alapján azonosítják a megállóhelyet - olvasható a BKK közleményében.

Kitértek arra is, hogy a BKK járatai és az utasok több mint 5800 megállóhelyet használnak nap mint nap, ezért a társság munkatársai évente mintegy 30 ezer menetrendi hirdetményt cserélnek ki a fővárosban.

Tavaly több mint 600 forgalmi rendi változás lépett életbe, 8 ezer változásjelzőt helyeztek ki a megállókba és 23 ezret a járművekbe, valamint több mint ezer megállóoszlop újult meg.

Hamarosan a Móricz Zsigmond körtéren és a Savoya Parkban folytatódik az utastájékoztatási rendszer megújítása - közölte a BKK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!