BKK: nem kapott milliós bírságokat a társaság

Belföld, 2021.05.06

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nem kapott milliós bírságokat - reagált a társaság a budapesti Fidesz szerdai Facebook-bejegyzésére, amely szerint a BKK idén 7 millió 200 ezer forintot fizetett ki bírságokra.

A Fidesz budapesti szervezeteinek Facebook-oldalán május 5-én délben olyan bejegyzés jelent meg, amely a Budapesti Közlekedési Központtal kapcsolatos hamis, valótlan információt tartalmaz - írta a BKK csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint olvasható, a "Bírságra van pénze a fővárosnak, mert a hanyag munkát nem tudják mellőzni" felvezetővel megjelent poszt írói azt állítják, hogy a BKK-t többmilliós bírságra büntették idén.

"A valóság ezzel szemben az, hogy a BKK ezekben az esetekben nemhogy bírságot nem kapott, hanem egyáltalán nem is indított olyan eljárásokat, amelyekről a bejegyzésben írnak. A posztban szereplő eljárásokat más társaság által folytatták, így a BKK szerepeltetése ezzel összefüggésben megtévesztő, egyben téves következtetésekre ad okot" - fogalmaztak.

A BKK közölte, a bejegyzésben utolsóként felsorolt idei, 100 ezer forintos bírságról nincs tudomásuk.

A budapesti Fidesz szerdán azt írta: 7 millió 200 ezer forintot fizetett ki a BKK csak idén bírságra, pedig csak be kellett volna tartania a határidőket és a törvényeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!