BKK: népszerű az új közbringarendszer

Belföld, 2021.07.22

Minden várakozást felülmúlt az új közbringarendszer kihasználtsága - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a május közepén újjászületett MOL Bubi első két hónapjában többen utaztak a kerékpárokkal, mint korábban egy teljes év alatt összesen.

Már az újraindítás első két hetében megdőlt a kerékpárok használatának napi csúcsa, ráadásul a felhasználók azóta is stabilan 50 százalékkal több kerékpárt bérelnek naponta, mint a megújulás előtti legsikeresebb időszakban.

Az elmúlt két hónapban mért adatok szerint naponta átlagosan 6000-szer utaznak a MOL Bubi biciklijeivel, és már több mint 40 ezren regisztráltak a rendszerbe - írta a BKK.

Közölték: a rendszer - amelyben jelenleg 1200 almazöld kerékpár van - üzemeltetője folyamatosan figyel a logisztikára, de a soha nem látott érdeklődés miatt előfordulhat, hogy egy-egy állomás ideiglenesen bicikli nélkül marad. A BKK célja, hogy a közbeszerzésben szereplő további 360 opciós kerékpár minél előbb a felhasználók rendelkezésére álljon - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!