BKK: nyár elején kezdődhet a IV. kerületi Rózsa utca felújítása

Belföld, 2021.03.17

Nyár elején elkezdődhet az újpesti Rózsa utca korszerűsítése, lezárult ugyanis a közbeszerzési eljárás, aláírhatják a nyertes kivitelezővel a szerződést - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Az útépítés várhatóan idén ősszel fejeződhet be. A beruházás során megújul a burkolat a Rózsa utca Árpád út és Görgey Artúr út közötti szakaszán, továbbá átépül, és így biztonságosabb lesz a Rózsa utca-Árpád út csomópont - olvasható a közleményben.

Azt írták, az érintett teljes szakaszon kerékpársávot létesítenek, emellett átalakítják a Rózsa utca-Deák Ferenc utca-Závodszky Zoltán utca csomópontot, valamint LED-fényforrások alkalmazásával a közvilágítást is korszerűsítik. A felújítás során 42 fát, valamint 2076 alacsony növésű cserjét ültetnek el.

A BKK közölte azt is, hogy az eredetileg becsült összegnél jóval kedvezőbb áron kötik majd meg a kivitelezési szerződést. A Rózsa utca korszerűsítése a tervezett 594 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 397 millió forintba kerül, ez csaknem 200 millió forintos megtakarítást jelent.

A közbeszerzési eljárás első helyezettje "a jelentős referenciákkal rendelkező" Swietelsky Magyarország Kft. - ismertették.

Kitértek arra is: a nehézségek, valamint a szűkös anyagi források ellenére a BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett, ezért idén több jelentős útfelújítás is várható.

Az újbudai Péterhegyi úton és a rákospalotai Deák utcában tavasszal indulhat a rekonstrukció és előreláthatóan az angyalföldi Göncöl utcában is. Ha sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások, útfelújítás indulhat ősszel a terézvárosi Podmaniczky utcában, a zuglói Vezér utcában, valamint az újpalotai Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában. Mindezek mellett a XXII. kerületi Nagytétényi út Mária Terézia utca-Tóth József utca csomópontjában körforgalom épülhet, és a hozzá csatlakozó Mária Terézia utca is megújul a Donszky Árpád utcai csomópontig.

Az útfelújítási program további eleme az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti 4,2 kilométeres szakasza, továbbá a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakasza korszerűsítésének tervezése - olvasható a BKK közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!