BKV-buszbérlés - Közbeszerzési Hatóság: a BKV csak felhívásra szolgáltatott adatot

Belföld, 2020.12.16

A Közbeszerzési Hatóság közlése szerint a BKV Zrt. csak a felhívására szolgáltatott adatot, önálló bejelentést nem tett a buszbérlés ügyében.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a Közbeszerzési Hatóság azt írta: a BKV által használt alacsonypadlós csuklós autóbuszok bérlésére indított közbeszerzési eljárással és az azzal összefüggő szerződéssel kapcsolatban már november 26-án hatósági ellenőrzést indítottak, mert észlelték "az eljárással, illetve a szerződés teljesítésével kapcsolatos ellentmondásokat".

"Az ellenőrzési eljárás folyamatban van, a hatóság felhívása alapján a BKV Zrt. és a nyertes ajánlattevő jelenleg adatot szolgáltat. A BKV Zrt. nem önként, csupán a Közbeszerzési Hatóság felhívására szolgáltatott adatot az eljárással kapcsolatban, és ezen adatszolgáltatás keretében adott tájékoztatást az általa súlyosnak minősített szerződésszegésről" - áll a közleményben.

Tudatták: a BKV Zrt. tájékoztatta a hatóságot a súlyos szerződésszegésről, annak körülményeiről, és ennek eredményeként a szerződés felmondásáról.

Hangsúlyozták, hogy a BKV az üggyel kapcsolatban önkéntes bejelentést nem tett a hatóságnak, az ezzel összefüggésben közzétett információk félrevezetők.

A hatóság teljeskörűen kivizsgálja a közbeszerzési eljárással és annak eredményeként kötött szerződés teljesítésével kapcsolatos körülményeket. Jelenleg "a releváns adatok" összegyűjtése, feldolgozása, valóságtartalmuk vizsgálata folyik. Az ellenőrzés célja a közbeszerzési jogszabálysértés feltárása - írták a közleményben, hozzátéve, a begyűjtött információk "rendelkezésre állása" esetén megteszik a szükséges intézkedéseket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!