Bölcsődét adtak át Halmajon Halmaj, 2022. november 30., szerda (MTI) - Átadták a 177 millió forintból felépített új bölcsődét szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Halmajon.

Belföld, 2022.11.30

    Az eseményen Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára elmondta, 2010-hez képest több mint 80 százalékkal, 32 ezerről  59 ezerre növekedett a bölcsődei ellátást nyújtó férőhelyek száma Magyarországon.

Ma már háromszor annyi településen biztosított ez az ellátás, mint tizenkét évvel ezelőtt - jelezte a helyettes államtitkár.

Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, a közel kétezer lelkes, a Hernád folyó mellett fekvő településen eddig nem működött bölcsőde, a mostani beruházással egy 14 férőhelyes, a mai elvárásoknak és előírásoknak megfelelő intézmény épült meg.

A térséget érintő infrastrukturális beruházásokról szólva az államtitkár elmondta, az M30-as autópálya az országhatárig történő megépítése gyakorlatilag az egész Hernád-völgyet "kinyitotta", a 37-es főút Szerencsig történő négysávosítása pedig újabb mérföldkő a térség úthálózatának fejlesztésében.

A halmaji bölcsődére kitérve megerősítette, jelenleg háromszor annyi a településen van ilyen intézmény, mint 2010-ben, ez pedig nagyon fontos üzenet a vidék és a jövő számára.

"Ha bölcsődéket építünk, akkor jövőt építünk, mindent a gyermekeinkért teszünk és azért dolgozunk, hogy a jövő nemzedékének jobb lehetőségei legyenek" - jelentette ki Koncz Zsófia.

Tóth József, Halmaj Fidesz-KDNP-s polgármestere az ünnepségen elmondta, az önkormányzat 2019-ben adott be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Program kiírására, amelyen 177 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el a bölcsőde felépítésére és teljes berendezésére. A 230 négyzetméter alapterületű, egy csoportszobás intézményben tizennégy gyermeket látnak el, a beruházás három új munkahelyet is teremtett.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!