Borítéktól az iratrendezőig, avagy minden, ami egy irodában szükséges

Belföld, 2021.01.23

Napjainkban egyre nagyobb teret kap a digitális munkavégzés, ugyanakkor akár az irodában, akár az otthoni home office-ban ülünk, biztosan szükségünk lesz alapvető irodaszerekre, melyek szükségesek a napi munkánk hatékony elvégzéséhez.

Post it
Cikkünkben körbejárjuk a legfontosabb irodaszereket, melyekre biztosan szükségünk lesz ahhoz, hogy munkánkat a legnagyobb hatékonysággal tudjuk végezni, dolgozzunk akár irodai környezetben, akár home office-ban.  

Fénymásoló papír

Habár a digitalizáció egyre inkább teret hódít, a papír továbbra is fontos szerepet tölt be a mindennapjainkban. Sok esetben még mindig papíralapú számlát állítunk ki, papírra vetjük le legfontosabb gondolatainkat vagy éppen hivatalos leveleinket.

Jegyzettömb

A jegyzettömb szintén fontos szerepet kap a napi munkavégzés során. Egy-egy megbeszélés, értekezlet során is jó szolgálatot tehet, hiszen leírhatjuk legfontosabb gondolatainkat, amiből majd később összefoglalót írhatunk.  

Naptárak és naplók

Igaz, hogy manapság szinte már mindenki okostelefont használ és abban vezeti napi munkarendjét, aktuális tárgyalásait. Ennek ellenére nagyon jó szolgálatot tehet, ha naptárt vagy naplót használunk, és abba jegyezzük fel az adott napra tervezett fontosabb feladatainkat, illetve megbeszéléseinket. Bármikor ránézünk az asztali naptárunkra, láthatjuk az aznapi munkamenetet, nem kell folyton a telefonra hagyatkoznunk.

Írószerek

Egyet biztosan kijelenthetünk: tollakból sosem lehet elég egy irodában. Ha sokat írunk alá, akkor érdemes beszerezni egy elegáns tollat is. A tollak mellett természetesen fontosak a szövegkiemelők és a különböző filcek is, hogy egy adott anyagban ki tudjuk emelni a számunkra fontos információt, így nem kell minden egyes alkalommal újraolvasni az anyagokat.  

Cetlik

Gondoljunk csak arra, hányszor jött jól, hogy a kezünk ügyében volt egy öntapadós cetli, amikor hirtelen fel kellett jegyezni egy fontos telefonszámot, egy nevet vagy egyéb fontos információt.  

Iratrendezés

Bármilyen munkakörnyezetről legyen szó, fontos az iratok és dokumentumok megfelelő rendszerezése, hogy bármikor könnyen visszakereshetőek legyenek. Elengedhetetlen tehát a különböző gyűrűs dossziék, irattartó papucsok, lefűzők beszerzése.  

Borítékok

Bármilyen nyomtatott számlát, dokumentumot szeretnénk küldeni partnereinknek, vevőinknek, szükségünk lesz borítékra. Amennyiben törékeny dolgot szeretnénk küldeni, mindenképpen a buborékfóliás verziót válasszuk.  

Hibajavítás

Az asztalunkról természetesen nem hiányozhat a hibajavító sem. Érdemes a modernebb ragasztós verziót választani, amelynek könnyű a használata.  

Tűzőgép

Sokszor több oldalas dokumentumokkal dolgozunk, melyek megfelelő rendszerezéséhez elengedhetetlen a tűzőgép. Érdemes igényeinknek megfelelően választani, és ha szükséges, nagyobb teljesítményű tűzőgépbe beruháznunk.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!