Börtönőrre támadó fogvatartott ellen emeltek vádat Szegeden (Frissítve)

Belföld, 2022.12.12

Vádat emeltek egy fogvatartottal szemben, aki személyes tárgyai ellenőrzése közben megütött egy börtönőrt tavaly nyáron Szegeden - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Verekedés_ököl Szanka Ferenc közölte, a többszörös visszaeső férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és testi sértés vétségével vádolják. A férfit korábban hat alkalommal ítélték végrehajtandó szabadságvesztésre hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. A vádirat szerint tavaly nyáron is jogerős szabadságvesztés-büntetését töltötte a Szegedi Fegyház és Börtönben. Június 23-án elrendelték személyes tárgyai átvizsgálását. Az ellenőrzés során a vádlott a zárkában kiabálni kezdett, és azt mondta a börtönőröknek, hogy ezt vele nem tehetik meg.

A vádlott mögött elhelyezkedő börtönőr erre biztonsági okból testi kényszert alkalmazva el akarta vezetni a férfit, aki a fogásból kiszabadította magát, és ököllel arcon ütötte a sértettet. Ez észlelve a sértett kollégája a további bántalmazás elkerülése érdekében a vádlottat földre vitte, majd a dühöngő és fenyegetőző férfit elvezették. A sértett börtönőr a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben - beismerése esetére - hét év fegyházbüntetést indítványozta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!