Bővítené és igazságosabbá tenné a családtámogatások rendszerét a Jobbik

Belföld, 2021.10.11

Bővítené és igazságosabbá tenné a családtámogatások rendszerét a Jobbik - jelentette be hétfői online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke, országgyűlési képviselője.

Arról beszélt: akár közvetlen juttatásként is odaadnák az érintetteknek a családi adókedvezmény keretösszegének azon egyharmadát, amit most alacsony keresetük miatt nem tudnak igénybe venni a jogosultak.

Hozzátette: a Jobbik megduplázná a családi pótlék - több mint egy évtizede változatlan - összegét, a pénzt pedig olyan családi kártyán keresztül folyósítanák, amellyel csak alapvető élelmiszereket és a gyermekneveléshez szükséges cikkeket lehet vásárolni.

Z. Kárpát Dániel elképzeléseik között említette, hogy a jelenlegi 27-ről öt százalékra mérsékelnék a gyermekneveléshez szükséges cikkek általános forgalmi adóját, ügyelve arra, hogy ez érdemi árcsökkenést jelentsen.

Jelezte: pártja lehetővé tenné a szülőtámogatási járadékon keresztül, hogy ki-ki az általa befizetett szja egytizedét a szüleinek juttathassa, "ezzel is támogatva azokat, akiknek az életét köszönheti", megerősítve a generációk közötti kapcsolatot.

Hozzátette: a Jobbik korábban már bemutatott gazdasági, szociális tárgyú javaslataival - köztük az állami bérlakásprogrammal - és a most ismertetett felvetésekkel "a szülőföldön való boldogulás minden család számára kézzelfogható közelségbe kerülhet".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!