Budaörsi önkormányzat: a betegek problémáiból igyekszik politikai tőkét kovácsolni a helyi Fidesz

Belföld, 2020.01.20

A betegek problémáiból igyekszik politikai tőkét kovácsolni a budaörsi Fidesz, mivel az önkormányzat se nem fenntartója, se nem megbízója az egynapos sebészetnek - olvasható Budaörs városának az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Az önkormányzat a helyi Fidesz előző napi sajtótájékoztatójára reagált. Czuczor Gergely, a városi Fidesz-csoport elnöke azt mondta, hogy Budaörs város vezetése magára hagyta azt a tizenkét beteget, aki a város magánkézben lévő egészségügyi központjában szenvedett el súlyos fertőzést szemműtét közben, még karácsony előtt.

Az érintett betegeken további szemműtéteket kellett végrehajtani a Szent János Kórházban, ahol több betegnek is jelezték, hogy valószínűleg maradandó károsodást fog elszenvedni - emlékeztetett a fideszes politikus.

Czuczor Gergely egyebek között arra vár választ Wittinghoff Tamás polgármestertől, hogy tervezi-e a város vezetése felülvizsgálni az egészségügyi központot üzemeltető Jump Consulting Kft. üzemeltetési szerződését, "amelynek vezetői a polgármesterrel baráti kapcsolatokat ápolnak".

A budaörsi önkormányzat hétfői közleményében azt írta, hogy az egynapos sebészet munkatársai, amint kiderült a fertőzés, azonnal felvették a betegekkel a kapcsolatot. Az érintettek a budaörsi szemészet szakmai háttérintézményében, a Szent János Kórházban ugyanazon főorvos felügyelete mellett, aki Budaörsön műtötte őket, megkapták a szükséges ellátásokat. Így nem felel meg a valóságnak, hogy nem törődött velük senki.

"A sajtóban felmerült híresztelésekkel szemben a budaörsi szakrendelőt működtető cég, a Jump Consulting Kft. nemhogy pályázat nélkül, de közbeszerzési eljárás keretében nyerte el az Egészségügyi Központ működtetését, amelynek dokumentumai a város honlapján évek óta megtalálhatók és a cég vezetőjéhez vagy tulajdonosához semmiféle rokoni szál nem fűzi a polgármestert" - olvasható a közleményben.

Kitértek arra is, hogy az egynapos sebészet az alapellátással és a járóbeteg szakellátással ellentétben nem önkormányzati feladat, így ezt a kft. nem az önkormányzat megbízásából, hanem külön hatósági engedély alapján, az ÁNTSZ felügyelete mellett végzi, így az önkormányzat felelőssége nem vethető fel.

Wittinghoff Tamás (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) polgármester az MTI megkeresésére elmondta, hogy a város mélyen együtt érez a fertőzést szenvedett betegekkel, különösen azokkal, akiknek maradandó károsodásuk származott az eset miatt. Hozzátette, hogy az önkormányzatnak nincs és nem is lehet tudomása arról, hogy személy szerint kiket érintett a Budaörsi Egészségügyi központ szemészeti részlegén történt fertőzés, mivel adataikat a betegjog védi. Így teljes hozzá nem értéséről tesz tanúbizonyságot az, aki azt kéri számon, hogy miért "hagyta magukra" a betegeket az önkormányzat - fogalmazott a polgármester.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!