Csaknem félmilliárd forintból korszerűsítették a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolát

Belföld, 2018.09.29

Csaknem félmilliárd forintból korszerűsítette a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolát a város önkormányzata, a projekt a napokban zárul - közölte a kommunikációs projektmenedzser az MTI-vel.

Tompa Zsuzsanna tájékoztatása szerint a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 340 millió forintból és további csaknem 108 millió forint önkormányzati önerőből valósult meg.

A fejlesztés eredményeként az épület energetikai minőség szerinti besorolása átlagosról kiemelten nagy energiahatékonyságúra módosult - közölte.

A beruházás során kicserélték a külső nyílászárókat, szigetelték a külső falakat és a padlásfödémet. Emellett önálló kondenzációs kazánokat alakítottak ki valamint a korábbi rossz állapotú radiátorokat acéllemezből készültekre cserélték. A beruházás során napelemes rendszert építettek ki a szakemberek, a szabványnak nem megfelelő villamos vezetékeket és az elavult fényforrásokat is cserélték - mondta.

Az épület minden szintjén új padlóburkolatot kaptak a folyosók, a tantermi padlókat felújították, a falburkolatokat cserélték - jegyezte meg.

Az épület akadálymentessé vált, az iskolába új liftet is szereltek - közölte.

A projektmenedzser kiemelte: az épület az átalakítás során maradéktalanul megőrizte műemléki jellegét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!