Csaknem hatszázan jelentkeztek az MCC erdélyi tehetséggondozó programjaira

Belföld, 2021.06.25

Csaknem hatszáz diák jelentkezett a júniusi felvételi időszakban a Mathias Corvinus Collegium (MCC) erdélyi tehetséggondozó programjaira - tájékoztatta az intézmény pénteken az MTI-t.

Azt írták, hogy az erdélyi középiskolás programra 522-en jelentkeztek, így összesen több mint 700-an kezdhetik meg szeptemberben a tanulmányaikat a képzési központokban. A sikeres továbbtanulásra készítik fel a diákokat, akik ingyenes online kurzusokon például modern kori történelmet, közgazdaságtant vagy pszichológiát hallgathatnak.

A kolozsvári egyetemi program szeniorképzésére rekordszámú, 73 pályázó jelentkezett, ők ősszel már a második egyetemi évüket kezdik el. Ennek a tehetségprogramnak az időtartama két év. A sikeresen felvételizők térítésmentesen képezhetik magukat és igényelhetnek szállást is.

Az erdélyi általános iskolások augusztus 30-áig jelentkezhetnek a fiatal tehetségek programjára a fit.mcc.hu oldalon.

Az MCC budapesti központú, huszonöt éve működő tehetséggondozó intézmény, amely szerte a Kárpát-medencében nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, közösségi célokat szolgáló képzéseket - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!