Csaknem kilencszázmilliót fordíthat környezettudatos fejlesztésre Dombrád

Belföld, 2022.09.29

Európai uniós forrásból 895 millió forintot fordíthat Dombrád környezettudatos fejlesztésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros önkormányzata.

A kilenc fejlesztési elemből álló, a település általános környezeti állapotát és az elérhető szolgáltatások minőségét célzó program során új játszótér, szabadtéri kondipark, valamint rekortán futópálya épül meg, felújítják a város parkját, ahol ingyenes wifielérés és okospadok szolgálják a lakók kényelmét - közölte a Tisza parti település önkormányzata az MTI-vel.

Huszonöt térfigyelő kamerát telepítenek, internetezésre és telefontöltésre is alkalmas "okos" buszmegállókat hoznak létre, napelemes rendszerrel felszerelt új közösségi ház létesül, elektromosautó-töltővel ellátott parkolókat, a Tisza-parton pedig teljesen felszerelt pihenőhelyet alakítanak ki.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán elnyert, vissza nem térítendő támogatással megvalósuló fejlesztési program a tervek szerint 2025 májusában fejeződik be Dombrádon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!