Csaknem száz külföldi hallgató érkezik a PTE nyári egyetemére

Belföld, 2018.07.17

Csaknem száz külföldi hallgató érkezik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) július 22-én kezdődő Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem elnevezésű programjára - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény kedden az MTI-t.

A 19. alkalommal rendezendő, négyhetes magyar nyelvi képzésre a többi között Bulgáriából, Csehországból, Finnországból, Görögországból, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Oroszországból, Romániából, Svájcból, Szlovákiából, az Egyesült Államokból, Brazíliából, Egyiptomból, a Dél-Afrikai Köztársaságból, Japánból, Dél-Koreából és Indonéziából 98 diák érkezik - olvasható az egyetem közleményében.

A tanórákat heti 40 órában, 5-10 tagú csoportokban, öt nyelvi szinten szervezik. A diákoknak gasztronómiai, fonetikai és sportklubot is szerveznek. Az intenzív nyelvtanfolyam szóbeli és írásbeli vizsgával zárul, amelyért nemzetközileg elismert krediteket kapnak a hallgatók. A PTE kitért arra is, hogy a nyári egyetem harmadik hete alatt rendezik meg a tanároknak szóló módszertani továbbképzést, amelyre határon innen és túlról egyaránt érkeznek részvevők. A továbbképzésen a készségfejlesztés lesz a fókuszban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!