Csekkel és szeméttel demonstrál a Jobbik

Belföld, 2017.12.01

A kormány teljesen ellehetetleníti az önkormányzati szemétszállító cégeket, ezért a bedőlés szélére került többek között a szegedi szolgáltató is. Az állami kukaholding ugyanis képtelen ellátni a feladatát, a számlákat például hatalmas késéssel küldi ki, nehéz helyzetbe hozva ezzel a helyieket.

Elektromos kukásautót tesztel a miskolci hulladékkezelő tár
Tóth Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy december 14-én délután 2 órakor demonstrációt tartanak a Rákóczi téren a megyei kormányhivatal épülete előtt, ahol az ott álló fenyőfa alá szemetet és késve küldött sárga csekkeket helyezhetnek el a szegediek. Az ügy előzménye, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt a mai napig nem képes ellátni a feladatát. A „kukaholdingnak” az lenne a feladata, hogy a lakosság felé számlázza a hulladékelszállítás díját, a feladatot ténylegesen elvégző – többnyire önkormányzatok tulajdonában lévő – cégeknek pedig fizessen a munkáért. Azonban hiába költöttek félmilliárd forintot informatikai fejlesztésekre, mind a mai napig nem tudták megoldani a számlák kiküldését. A tavalyi év végén bérszámlázás keretében a régi szolgáltatók számláztak a lakosságnak, de ezt a megállapodást felmondták és eddig alig küldtek számlát a lakosságnak. Ez is jól mutatja ez a rendszer totális csődöt mondott.

Szegeden a szolgáltató cég felé már egymilliárd forint a tartozása az állami kukaholdingnak, amely a munka érdemi részét (a szemétszállítást) nem végzi el, a számlázással pedig vagy nem tud, vagy nem akar megbirkózni. A Jobbik attól tart, hogy akár 30 ezer forintos számlák is érkezhetnek a háztartásokhoz az ünnepek előtt, amelyeket az emberek nem lesznek képesek kifizetni. Ugyanakkor egy behajtócéget bízott meg az állami cég, ami azt jelenti, hogy a polgárok önhibájukon kívül kerülhetnek kellemetlen helyzetbe.

Az ellenzéki párt kéri, hogy mindazok, akik felháborítónak tartják az esetet, menjenek el december 14-én demonstrálni a Rákóczi térre. A szeretet ünnepe előtt mindenki kinyilváníthatja véleményét a kormány pénzszerző módszereiről, ha szemetet vagy szemétszállításról szóló csekket visz a megmozdulásra, és azokat elhelyezi a karácsonyfa alatt.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!