Debrecenben nyit képzési központot a Mathias Corvinus Collegium

Belföld, 2020.11.04

Debrecenben nyitja meg kilencedik képzési központját a Mathias Corvinus Collegium Fiatal tehetség programja - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták: az ötödik osztályos tanulók - szülői ajánlással - november 20-ig jelentkezhetnek a decemberben induló ingyenes képzésekre. A programba a diákok az iskolai oktatás mellett kapcsolódhatnak be.

A foglalkozásokon a mindennapi élethez kapcsolódó témákat játékos, gyakorlatorientált módon dolgozzák fel. A tanulók elsajátítják többi között az újraélesztés technikáját, megtanulják, hogyan kell bánni a pénzzel, megismerkedhetnek a robotika tudományával és a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek - ismertették.

A képzés az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetente szombatonként személyes jelenlétet igénylő játékos foglalkozásra épül. A tanulók beszédközpontú angol nyelvórákon és közösségi programokon is részt vesznek. A tehetségfejlesztő munkát - mint írták - neves szakértők, Bagdy Emőke és Kádár Annamária szakpszichológusok is segítik.

A program a közoktatás mellett működő olyan képzési formát biztosít, amely felső tagozatos diákoknak nyújt iskolán kívüli tehetséggondozást, felkészítenek a továbbtanulásra és elősegítik a tudatos pályaválasztást. A közleményben emlékeztettek: a tehetségprogram öt éve indult. Eddig nyolc városban, Veszprémben, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten, Budapesten, Beregszászon és Sepsiszentgyörgyön nyitottak központot.

A képzéseken mintegy 700 diák vesz részt, a debreceni központban további 25 diák csatlakozhat hozzájuk.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!