Debreceni polgármester: befejeződött a belvárosi egyirányúsítás

Belföld, 2017.11.30

Befejeződött Debrecenben az utóbbi évek legnagyobb forgalomszervezési átalakítása, a belvárost keleti-nyugati irányban párhuzamosan átszelő két főút egyirányúsítása - jelentette be a város polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón a városházán.

Papp László (Fidesz-KDNP) hozzátette: jelenleg a közlekedési lámparendszer összehangolása folyik, mintegy két hétre tehető az az időszak, amikorra véglegesen kialakul az új közlekedési rend a belvárosban.

Az Új főnix terv közlekedésfejlesztési programja keretében többnyire európai uniós forrásból 53 közlekedési csomópont átalakítása kezdődött meg tavasszal a városban, ebből 23 elkészült, a munkák folytatódnak - jelezte a polgármester.

A belvárosi egyirányúsítási programhoz kapcsolódó beruházások összköltsége több, mint másfél milliárd forint, amiben benne van a belváros mellett a Gázvezeték utcának, az István-Szoboszlói csomópontnak, valamint a jelzőlámpák felülvizsgálatának a költsége is - részletezte a polgármester az MTI érdeklődésére.

A belvárosi egyirányúsítási folyamatban november 21-28-a között 1063 közlekedési táblát helyeztek el, 4800 négyzetméter fehér, illetve 2200 négyzetméter sárga útburkolati jelet festettek fel, és 272 méter gyalogos védő korlátot helyeztek el - ismertette Papp László.

A többi csomópont-átalakításból - amelynek teljes költsége további több mint 1,1 milliárd forint -, Papp László kiemelte az Egyetem téri körforgalom 63 millió forintba kerülő bővítését, a Pallagi út - Nagyerdei körút körforgalmának 430 millió forintos megépítését, illetve az Egyetemi Innovációs Parkhoz vezető új, 560 millió forintos költségű út megépítését.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!