Dilatációjavítási munkálatok a Bertalan hídon

Belföld, 2022.11.11

Javítják a Bertalan Lajos Tisza-híd dilatációs szerkezetét a szakemberek, ezért 2022. november 15-től várhatóan két héten át forgalomkorlátozás lesz Szeged legforgalmasabb átkelőjén - tájékoztatott közleményben a Magyar Közút.

Bertalan híd
A munkálatok ideje alatt a kétirányú forgalmat fenntartják, de ideiglenesen az érintett oldalon a szélső sávot lezárják, a közlekedők sebességkorlátozásra is számíthatnak. A Magyar Közút a munkaterület környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A dilatációs szerkezet a híd alakváltozásait képes felvenni, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet. A dilatáció egyébként tágulási hézagot jelent.

(Webrádió)

Címkék

Bertalan Lajos híd Dilatációs szerkezet
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!