DK: a Fidesz azt akarja, hogy ha a kormány nem jut uniós pénzhez, akkor az emberek és vállalkozások se jussanak

Belföld, 2022.11.25

A Fidesz azt akarta elérni, hogy ha a kormány nem jut uniós pénzhez, akkor ne jussanak a magyar emberek, vállalkozások és önkormányzatok sem - állította pénteki, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője.

Rónai Sándor a feltételességi rendelet és a helyreállítási alap forrásainak lehívását lehetővé tevő magyar terv értékeléséről szóló szavazásra utalva úgy fogalmazott: az Európai Parlament csütörtökön egy határozatban mondta ki, hogy a kormány "nem számolta fel a lopást és a korrupciót Magyarországon".

A Fidesz ezután azzal vádolta a határozatot elfogadó képviselőket, hogy szavazatukkal a magyaroktól vettek el pénzt, miközben erre maga a kormánypárt "tett egy elkeseredett kísérletet" - jelentette ki a politikus.

Magyarázatként hangsúlyozta, a határozat szövegében az szerepel, hogy ha a kormány nem kapja meg az uniós forrásokat, az EU-nak az önkormányzatokon keresztül akkor is el kell juttatnia azokat az emberekhez és a vállalkozásokhoz.

Kiemelte, hogy Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője azonban módosító indítványt nyújtott be, amiben javasolta, hogy ez a rész kerüljön ki a határozat szövegéből Rónai Sándor azt mondta, hogy az EP-képviselők "háromnegyedes arányban szavazták le a magyarokat eláruló módosítást".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!