DK: a Fidesz inkább fideszes politikusok zsebében turkáljon!

Belföld, 2020.02.11

Ha a Fidesz eltitkolt vagy kétes eredetű vagyonok után szeretne nyomozni, inkább Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Rogán Antal és más fideszes politikusok zsebében turkáljon - írta a Demokratikus Koalíció (DK) keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében. A DK arra reagált, hogy a Fidesz-KDNP korábban bejelentette: vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István sajtótájékoztatóján azt mondta, az elmúlt napokban hiába kérték Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza "zavaros vagyonnyilatkozatát", ez nem történt meg, pedig "valami nagyon nem stimmel" a DK elnökének pénzügyei körül.

Erre a DK úgy reagált: Gyurcsány Ferenc már a törvényes határidő előtt leadta vagyonnyilatkozatát, amelyben minden törvényi kötelességének eleget tett. "Ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc mire költi a törvényesen megszerzett, leadózott jövedelmét, sem a vagyonnyilatkozat-tételi eljárásnak, sem Hollik Istvánnak vagy a fideszes bűnszervezet bármely tagjának nincs semmi köze" - fogalmaztak.

Hozzátették: ennél sokkal érdekesebb, hogy melyik politikus honnan szerezte a vagyonát, elvégre ennek a kiderítésére lenne hivatott a vagyonnyilatkozati rendszer.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!