DK: a Fudan nem szoríthatja ki a Diákvárost

Belföld, 2021.09.24

A Demokratikus Koalíció ellenáll annak, hogy a Fudan Egyetem kiszorítsa a Diákvárost a hajdani Nagyvásártelepről - jelentette ki az ellenzéki párt főpolgármester-helyettese pénteken online sajtótájékoztatón.

Gy. Németh Erzsébet arra hivatkozott, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egy interjúban arról beszélt, a kormány nemcsak a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítéséhez ragaszkodik, de a Fudan Egyetem idetelepítéséhez is.

Budapesten Diákváros lesz és nem "kínai kémképző" - szögezte le a főpolgármester-helyettes. Hozzátette, a DK nem fogja hagyni, hogy "milliárdos vagyont ajándékozzanak csak úgy" a kínai államnak.

Manhalter Dániel, a DK jelöltje az ellenzéki előválasztáson a ferencvárosi és józsefvárosi választókerületben úgy fogalmazott: feltett szándéka, hogy minden eszközzel megállítsa a "kínai kémképző idetelepítését". A magát családbarátnak nevező kormány "keleti diktatúrák érdekeit szolgálja ki", miközben az itthoni felsőoktatásban tanuló diákok egyre nehezebb körülmények között élnek - mondta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!